Sunday, October 9, 2011

Loeng 5: Blogosfäär


Selle nädala teema on blogosfäär, ja proovisin selle kohta kirjutada oma arvu. Praegu blogid arenesid oma väikese kohta internetis, suurt osadeks. Blogosfääris inimesed istuvad, et saada uuendused, lugeda teiste inimsete mõtted, ja ise kirjutavad oma elus, ja oma mõtted.





Kui inimesed alustavad arutleda bloggi kohta, siis esimeseks ilmub minu mõttes Livejournal, minu arvates see on väga populaarge blogisse portaal, teine on muidugi blogger.com :). Minu arvates blogid on koht kus inimesed vahetavad omavahel informatsiooni, suhtlevad oma elust ja koht kus on võimalik vahetada oma ideega.

Praegu kui me vaatame blogid mis asuvad TOPis (Livejournalis) see on blogid kus on väga plaju lugejad ja mis on väga populaarsed, selle blogi autorite jaoks blogimine on nagu töö, kus nad teenivad raha.

Näiteks autor, nagu sergey_dolya. See on väga hea photographer, kes reisib maailmas ja kirjutab märke selle kohta koos fotoga, ja kõik see teeb tänu oma blogi, ja lugejatele. Ja muidugi nendel on erinevad reklaamid, ja sponsorid, ja autor reklameerib neid ka.

Bloogid on ka hea koht kust on võimalik uudised lugeda, kui inimene loeb paar autori ja tahab olla informeeritud kui on kirjutatud uus artikkel, siis on võimalik kasutada subscription funktsionaalsus, näiteks on vüimalik kasutada RSS võimalused.

Hea lahendus on Google reader see on RSS agregaator, siin on võimalik lisada rss erinevates kohtades ja google kontrollib ise kõik need ja naitab uuendused. Teinseks kui kasutaja meeldib lugeda mobiilis, sis on võimalik kasutada sellise funktsionaalsuse nagu Feeds, see võimaldab olla informeeritud kui on millised uuendused blogis.

No comments:

Post a Comment