Thursday, December 8, 2011

Loeng 14: Asotsiaalne tarkvara ehk sotsiaalmeedia pahupool

Selle nädala teemaks oli vaja kirjeldada ajaveebis kolme õpetlikku juhtumit manipulatsioonide ja pettuste vallast.

Arvan et, samal ajal millal Internet arenes mittu ainul kohal kus inimesed saaksid saada kiri, muutud rohkem sotsialsemaks. Ja millal arenesid erinevad kogukonnad hakkavad areneda erinevad Interned petused. Ja ma püüan kirjutada kolm kõige populaarsemad mida ma ise nägin, aga neid on rohkem kui kolm, ja inimesed peavad olema Internet väga ettvaatlikud. Kõige rohkem see puudutab inimesi, kes ei ole tuttav Internetga vaga hästi.




1. Saadetakse kiri.
Esimene näidis, see on kuid inimene said erinevad kirjad e-postkastis või mingid sõnumid foorumis. See on võimalik ra erinevad reklaamid, nagu kliki siia ja võida million. See võivad olema ka rfinants-püramiidid (nt. MMM jne.). On ka võimalus saada kirjad kus inimesed ütlevad, et teie sõberal või sugulasal on probleemid, ja on vajalik maksta raha.


2. Bannerid
Teine näidis, bannerid mis reklameerivad erinevad raha võistlused, või ütlevad et kui kliki banneril siis saad kingitusi. Teised bannerid annvad inimeste soovitusi, et kui ta klikib siia ja hakkab kasutama see kagokund, siis ta saab teenida mingid tahad. Aga kui ta registreerib siis süsteem palub, et inimene maksab näiteks 20eur et alusatda teenida! Ja see võib kesta igavesti.


3. Interneti auktsioonid, voi lottod
Kolmas, on näiteks, ma tean et olid sellised süsteemid kus inimesed smaksab 5 eur teise pangakontose ja mingi aja pärast ta saab 10 eur tagasi. Töötab see kõik nagu loto, ja mingi ja pärast kui inime hakkab maksa suured summad (100eur) siis tagasi ta ei saad mitte midagi.
On ka näidis see on Internet auktsioonid, kui o vajalik SMSi sada et panna bindi, ja on võimalus võida mingi toode.

No comments:

Post a Comment