Saturday, November 12, 2011

Loeng 10: Paragrahvi-papi ja Interneti-põnn: intellektuaalomandi hiilgus ja viletsus



      Selle nädala teema on autorikaitse ja intellektuaalomandi hetkeseis internetis. Kui alustan motelda autorikatsest ja intellektuaalomandisest esimesega tuleb mul peal patentsed sõjad (Patent wars). Proovisin oma artiklis kirjutada üks nendest. See sõda toimub nii internetis kui ka meie elus, sõda on seotud kaks suurega kampaaniaga - Apple ja Samsung



   Imelikult, aga need kampaaniad on suured kliendid omavahel (Samsung müüjab Applis toodete osad), ja hoolimata sellest nendel on palju õiguslikke meetmeid kus Apple ütleb, et Samsung varastas toodete disani, nii mobiili kui ka tabletti
  Väike näidis:

  Nii Samsungis kui ka Applis on samasugused kastid, on ka samasugune disain, rohkem on võimalik vaadata jargmisel pildil: samsung vs apple ..

  Ja sellepärast Apple alustas sõda, aga praegu sõda muutunud suureks. Ja rohkem tuletab meelde ptentsed trolling. Minu arvates kõik see patentsed trollingud ja sõjad pidurdavad tehnoloogilised aregud, ja teevad turg vaiksem. Naiteks on Samsung ja tendet Tablet 10.1 mis oli keeldetud müüma UK, ja teised riigis.

  Mis tuntub interneti intellektuaalomandise, siis arvan, et seal on samasugused reeglid, kui keegi on juba teinud midagi ja panteeritud seda, siis on võimalik et aega pärast see inimene alustab kohustada teiste inimestega. Praegu netis on nii palju inimese ja on väga raske teha mingit programmi või projekti, mis ei ole juba realiseeritud või patenteeritud. On vajalik olla väga hoolikalt.

No comments:

Post a Comment