Saturday, September 24, 2011

Loeng 3: Võrgukogukonnad - Google+

            Internetis on nii plaju erinevate võrgukogukonna, ja muidugi kõige populaarsem neist on fb.com. Sellel nädalal (38n / 2011) veebis ilmunud ametlikult ja avalikult uus mängija g+. Arendajad kirjeldavad google+ mitu ainult võrgukogukonnd, aga koht kus inimesed võivad suhelda 'piiramatu'. Netis on juba praegu väga palju võrdlusi (FB vs g+ jne.) ja ülevaadet selle kohta, kõik see näitab, et projekt on huvitav. Võrgukogukonna ülevaatamiseks valisin google p.


Introducing g+




+History
Alustada tahan ajaloost :)
2011a, 20 septembril google avalikult esitas nende uus projekt nimetatud lihtsalt google plus. Esimene  avamine toimus 28 juunil suletud  testimisrežiimis, ja esimeseks osaleda saaksid USA elanikud, pärast ka Europa, aga et osaleda oli vajalik saada kutse registreeritud inimestest. Praegu projekt on avalik ja ta hakkab aktiivselt areneda.
Projekti tugevus on selles, et see võrgukogukond avas Google kellel on väga suur kasutajate hulk, kes võivad kohe kasutama g+.

Juba algusest projekt näitas hea uut registreeritud kasutajate kasvu, edestades Facebook ja Twitter.10 miljonit kasutajat registreerimine võttis 16 päeva, 20 mln - 24 päeva! Kuigi facebook pidi veetma terve 2 aastad.















Projekt Google+ ei ole standartne võrgukogukond, g+ on integreeritud kogu google süsteemil, näiteks on võimalik kirjutada sõnumeid google veebilehest. Veel oli arenenud +1 nupp, mis ilmub otsingutulemuste lehel ja erinevates portaalis. Sellel nuppul on väga suur funktsionaalsuste hulk: 

  • Aitab jagada kasulikke ja huvitavaid materjale koos sõpradega (või teistele kasutajatele).
  • Aitab teistele kasutajatele leida vajaliku info. Järgmisel korral, kui sõbrad hakkavad midagi otsima, otsingu tulemuses nad saavad vaadata sõbrade +1, ja see võib säästa palju aega.
  • Kõik mida kasutaja valib nagu +1, salvestatakse tema proofilis, ja võimalik kasutada nagu "Favourites".


Rohkem +1 nuppust võimalik lugeda siin ja siin.



+100 uuendusi
Lühikese aja jooksul google+ said rohkem kui saja muutuse, paljud neist ilmunud esimeseks võrgukogukonnas. Huvitavad uuendused:

+Circles / Andmete privaatsus
Funktsionaalsus võimaldab kontroleerida usalduse tasand. inimesed ühel ringis, ei saavad lugeda mis on kirjeldatakse teisele.

+Sparks / Jaga oma huve
Võimaldab lugeda artikli, lisada ja suhelda sõpradega oma huvilisest (photography, või diving)

+Hangouts / Video-chat (chatroulette, aga parem)
Funktsionaalsus annab võimalusi suhelda inimestega kasutades web-kamera.
Viimased uuendused võimaldavad teha video-chat ka mobiili kaudu, veel on võimalik live-chat teha, hea võimalus alustada oma show! On võimalik vaadata video (e.g. youtube) koos sõbraga (or others circles).
Viimane uuendus Hangoutsis on "share desktop", sellel on väga plaju erinevate viise, kuidas kasutada. Näiteks on võimalik koos sõbradega kirjutada dokumente, teha koostöö, jne.

+Hudlle / Google plus mobiil chat
Rakendus mobiiltelefonil, mis annab võimalusi suhelda inimestega plussist.

Lõpuks, viideo NOT google+